Ledennieuws

Robbe en Pien naar Maribor!Robbe en Pien naar Maribor!

Ingezonden door Tom op 09-02-2015

Voor de cadetten degen was de concurrentie dit jaar erg scherp. Er waren heel wat schermers die goede resultaten wisten te behalen op de wedstrijden van het Europese circuit en er waren uiteindelijk slechts vier plaatsen voor het EK. Het bleef spannend tot het einde, maar Robbe Hemelaers heeft de selectie gehaald!
De gegeerde 40 punten op de Europese ranglijst heeft hij pas na het afsluiten van de selectieperiode kunnen binnenhalen, maar de nodige selectienormen had hij al gerealiseerd met zijn resultaten in Klagenfurt en Chalons.

Bij de junioren ligt de lat weer wat hoger, maar sabelschermster Jolien Abrams had haar selectie eerder al afgedwongen met een stevig resultaat in München.

Het EK cadetten/junioren vindt dit jaar plaats in Maribor (Slovenië) van 24 tot en met 28 februari voor de cadetten, en van 1 tot en met 5 maart voor de junioren. Je zal het verloop van de wedstrijden online kunnen volgen op de website van de organisatie, hier.


Nieuwe resultatenNieuwe resultaten

Ingezonden door Tom op 26-10-2014

Een aantal van onze floretschermers kwamen gisteren, zaterdag 25 oktober in actie op het tornooi van Chaudfontaine, per ploeg en individueel.
En met goed gevolg: Suzanne Rotsaert werd 2de op 8 deelnemers in de categorie dames miniemen en Nicolas Aléman werd 2de op 6 bij de heren senioren.
Ze mochten allebei naar huis met een zilveren medaille!

Tegelijkertijd waren de degencadetten aan het werk in Klagenfurt, Oostenrijk, op een wedstrijd van het Europese cadettencircuit.
Robbe Hemelaers eindigde er met een nipt verlies in de T64 als 55ste op 221 deelnemers en haalde zo alvast een eerste selectienorm voor het EK in Maribor (februari 2015).

En vorig weekend (18-19 oktober) gingen de sabelschermers al aan de slag op de Flemish Open in Gent.
Uli, Thomas & Izaak haalden die zaterdag een goed resultaat in de ploegenwedstrijd en eindigden als 5de op 12 ploegen.
Gijs Vannieuwenborgh werd er 3de op 17 bij de pupillen - waar met een korter wapen geschermd wordt - en Jolien Abrams werd 4de op 14 bij de senioren. Beiden goed voor een bronzen medaille.


ResultatenResultaten

Ingezonden door Tom op 14-10-2014

Het voorbije weekend stond grotendeels in het teken van de organisatie van ons eigen internationaal sabeltornooi, de 7de Grote Prijs Stad Leuven, op zondag 12 oktober.
Dit jaar mochten we daar opnieuw deelnemers ontvangen van zes verschillende nationaliteiten, afkomstig uit 5 verschillende landen. En natuurlijk waren er ook een aantal van onze eigen schermers van de partij, in de categorieën dames senior en jongens cadet.
Jolien Abrams behaalde voor Parcival het beste resultaat, als 2de op 19 deelnemers bij de dames, goed voor een zilveren medaille!

(foto: Luc Gevaert)

Maar we hadden dit weekend niet alleen de Grote Prijs. Zaterdag trokken maar liefst 17 jonge schermers van Parcival (met enkele scheidsrechters) naar de VSB-Beker in Sint-Truiden en sommige resultaten mogen nu toch niet onopgemerkt voorbij gaan.
Bij de pupillen floret eindigde Axelle De Meyer met een 5de plaats op 18 deelnemers als eerste meisje van de groep en bij de miniemen degen haalde Samuel Heijnen de 1ste plaats op 6 deelnemers.

En niet te vergeten, vorig weekend (4 en 5 oktober) waren onze degenschermers op pad om te schermen in Arlon.
Charlotte Sermeus eindigde daar als 3de op 6 deelnemers bij de dames cadetten, goed voor een bronzen medaille.
En Maarten Praet haalde er erg knap een plaats bij de laatste 16 op de wedstrijd van het nationaal circuit heren senior, als 14de op 69 deelnemers.


1 - 2 - 3 - 4