Lidgelden

Op deze pagina vindt u een voorstelling van de meest voorkomende gevallen voor lidgelden. Een volledig overzicht kunt u vinden in dit bestand.

De volgende bedragen gelden voor het schermseizoen 2022-2023.

Overzicht

Lidgeld
Eerste club (september)285 €
Eerste club (februari)142.5 €
Tweede club165 €
Student/Schekul Tweede club120 €
Sympathiserend lid30 €

+ Schermlicenties (o.a. verzekering)
Administratie25 €
Nationale licentie50 €
Nationaal + CEE/EFC70 €
Nationaal + FIE75 €
Nationaal + FIE + CEE/EFC95 €

+ eventuele andere bedragen
Gezinskorting25 %

Voor de startende schermer

De gemiddelde startende schermer zonder ervaring mag in totaal 335 € verwachten. Dit is inclusief lidgeld met voordelen (zie hieronder) en de nationale schermlicentie met bijhorende verzekering.

Lidgeld

Parcival vraagt lidgeld van zijn leden om de algemene organisatie van de club te financieren. We hanteren hierbij één tarief: 285 €. In dit lidgeld is het volgende inbegrepen:

  • Een korting van 10 € op een eetavond naar keuze.
  • Een gratis badge van Schermclub Parcival (bij je allereerste inschrijving).
  • Een gratis T-shirt met clublogo.

Verder heeft u ook nog toegang tot onze clubwinkel waar u zeer voordelig schermkousen met ons logo of een extra t-shirt kunt bestellen. Let wel het extra t-shirt kan je bestellen tijdens de eerste inschrijvingsperiode van het seizoen. Het bestellen van schermkousen, een bijkomende badge of sticker is het hele seizoen mogelijk.

Gevorderde schermers die Parcival als tweede schermclub wensen:

  • zonder hierbij schermles te krijgen van onze meesters en maximaal 1 training per week volgen, betalen minder lidgeld, nl. : 165 €.
  • met schermles van onze meesters en/of meer dan 1 training per week, betalen 285 €.

Studenten die bij Schekul schermen en die Parcival als tweede schermclub wensen zonder hierbij schermles te krijgen van onze meesters en maximaal 1 training per week volgen, betalen minder lidgeld, nl. 120 €.

Het sympathiserend lid schrijft zich in uit sterke verbintenis met de club, zonder hiervoor iets in ruil te verwachten.

Proeflessen

De proeflessen voor geïnteresseerden zijn gratis, maar worden beperkt tot maximaal twee. Daarna kan de geïnteresseerde zich inschrijven aan de hierboven vermelde voorwaarden. Let wel, eenmaal de proeflessen voorbij en zolang je niet bent ingeschreven en we geen lidgeld ontvangen hebben, ben je niet verzekerd. En kan je dus ook niet deelnemen aan de lessen.

Gezinskorting

Vanaf het derde actief schermende gezinslid wordt er een korting van 25 % gegeven op het lidgeld (niet de licentie).

Licentie ***

Naast een clubbijdrage zijn we ook verplicht om voor iedere schermer in 1ste club een licentie (met verzekering) aan te vragen bij de Vlaamse Schermbond. De nationale licentie is steeds verplicht ongeacht of je deelneemt aan toernooien. Je hebt de volgende opties:

  • De nationale licentie: 50 €
  • De nationale + CEE/EFC licentie: 70 €
  • De nationale + FIE licentie: 75 €
  • De nationale + CEE/EFC licentie + FIE licentie: 95 €

Voor meer informatie over de licenties kan u terecht op de website van de Vlaamse Schermbond.

Competitieschermer

Aan de competitieschermer zal een extra kost van 20 euro aangerekend worden op het einde van het seizoen. We beschouwen elke schermer die in het seizoen minstens 3 keer aan een competitie deelneemt als competitieschermer. Op basis van het competitieoverzicht dat de club bijhoudt zal bepaald worden wie als competitieschermer wordt beschouwd en aldus aan wie gevraagd zal worden om deze extra kost te betalen.